HU / EN
XVII.
Kövessen minket a Facebookon!
 

Zárókoncert
Virtuóz vonós versenyművek
A Belépés Családostul — Gödi Barokk Napok társrendezvénye

2020. augusztus 30., vasárnap, 18:00
Göd, alsógödi Szent István plébániatemplom (Pesti út 73.) Térkép »

Közreműködik

Aura Musicale

  • Máté Balázs — művészeti vezető, cselló
  • *Lachegyi Imre m.v. — furulya

Műsor

  • J. S. Bach: G-dúr brandenburgi verseny No. 3., BWV 1048
  • *J. S. Bach: Olasz koncert, BWV 971
  • J. S. Bach: B-dúr brandenburgi verseny No. 6., BWV 1051
Aura Musicale
Aura Musicale

Az Aura Musicale nevű barokk kamaraegyüttes 1995-ben alakult fiatal muzsikusokból, akik korábban nagy sikert arattak Biber Chi la dura la vince című operájának előadásával az innsbrucki és a salzburgi ünnepi játékokon. Azóta repertoárjuk középpontjában a délnémet és osztrák barokk zene áll. Az együttes vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel.

Az Aura Musicale már több nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon: Régi Zenei Napok, Würzburg; Tiroli Egyházzenei Napok; Eckardsaui Kastélykoncertek; Soproni Régi Zenei Napok; Budapesti Régi Zenei Fórum. Az együttes 2004 tavaszán nagyszabású európai hangversenykörutat tett J.S.Bach János-passiójával, világhírű énekszólisták (köztük Harry van der Kamp, Peter de Groot, Rainer Trost, Markus Schäfer) közreműködésével. Ugyanez év áprilisában az együttes óriási sikerrel képviselte Magyarországot a klagenfurti Trigonale Fesztiválon, amely az EU-csatlakozás jegyében zajlott.

A Hungarotonnál eddig öt hanglemezük jelent meg (mind világpremier). Felvételeik mind komoly szakmai és közönségsikert arattak, a G. Valentini: 7 bizzarrie, Op.2 művét tartalmazó CD például a velencei Fondazione Cini rangos hanglemezkritikai kitüntetését, a Vivaldi Díjat nyerte el.

www.auramusicale.com